Je eerste stacaravan

Een stacaravan is het perfecte vakantiehuisje. Ik herinner me niet meer alles uit mijn kindertijd, maar de vakanties met de caravan zal ik nooit vergeten. Nu hebben we zelf een stacaravan en ik vind het ideaal. Groot genoeg om alles te bevatten wat nodig is voor een weekendje weg of een grote vakantie. Geen gezeur met bouwvergunningen. Klein genoeg om op een plekje op een camping te staan en betaalbaar te blijven.

Als het moet, kun je altijd je stacaravan nog ergens anders neer laten zetten. Probeer dat maar eens met een vakantiehuisje van steen! Stacaravans zijn voor iedereen bereikbaar.

Maar hoe pak je zoiets aan? Ik maak een praatje bij de stacaravanhandel van de neef van de oom van de zus van de buurman en kwam thuis met een stapel folders. Nou, dan heb je ineens zoveel keuze dat je niet weet wat je moet kiezen.

Onze eerste stacaravan is bijna klaar

Ons stacaravannetje!

Uiteindelijk hak mijn vrouw de knoop door: We nemen hem. Ze kiest het merk en type van de stacaravan, de indeling van de keuken en de kleur van de gordijnen. Nu alleen nog een plaatsje vinden op een camping. Doen we nog even, onderweg naar huis. We moeten toch nog een sanitaire stop maken voor de hond. Achteloos wordt er over gesproken.

Twee maanden later

Het gras is ingezaaid, het water aangesloten en de ketel theewater fluit, kortom je stacaravan staat gesteld. Toch ben je niet blij, want het beloofde ‘water op loopafstand’ blijkt te ver om te lopen. De campingwinkel heeft je krant niet en er is geen internet of afleiding. Je komt er achter dat er gezelligere campings zijn.

Tijdens een fietstocht langs De Grevelingen raken we verzeild op de gelijknamige camping. We maken een praatje hier en daar. Het gaat er gezellig aan toe en we worden uitgenodigd op de koffie. ‘s Avonds is er een feestje in De Schuur. We zijn welkom en maken nieuwe vrienden. Na afloop, op weg naar huis, zijn we het roerend eens: Dit is de gezellige camping waar we willen staan. Onze stacaravan laten we verhuizen naar Flakkee, waar we alweer jaren tevreden campingbewoners zijn.

2 reacties op Je eerste stacaravan

  1. Eddie schreef:

    Hey Bianco, dus toch de knoop doorgehakt joh? Wij hebben nu een gebruikte stacaravan, ook mooi! Ik zie je nog wel in De Schuur.. 😉

  2. Boerke schreef:

    Wij zijn nog aan het oriënteren maar hoe dan ook: Die stacaravan kopen we dit jaar! We zijn allebei net met pensioen en nu gaan we er van genieten ook, na 40 jaar arbeid. We weten nog niet of het een nieuwe of een leuke tweedehands stacaravan wordt.. Eerst maar een kijken wat er is. Misschien wordt het zelfs wel een chaletje in Zeeland.

Geef een antwoord