Flakkeesche veerpondjes

Flakkeesche veerpond HeicondiasVoordat er dammen en bruggen naar Flakkee liepen, was je op de Flakkeesche veerpondjes aangewezen om droog op het eiland te komen. De capaciteit en snelheid van zo’n pondje was niet groot. Nu zou een kleine veerdienst dan ook geen werkbaar alternatief meer zijn. Dat neemt niet weg dat een rondje met een pondje een leuk uitje kan zijn, ook met de fiets. Over De Grevelingen vaart op dit moment geen pondje, maar toch is een fietstochtje – inclusief overtocht – vanaf vanaf de camping goed te doen.

Flakkeesche veerpondjes over Volkerak en Haringvliet

De Linquenda vaart in juli en augustus op gezette tijden tussen Hellevoetsluis, Stellendam, Middelharnis en Tiengemeten. Bel voor informatie 06 46 44 01 13 of kijk op de site voor de actuele dienstregeling.

De Heicondias vaart van 9 juli tot en met 3 september op woensdag, zaterdag en zondag tussen Stad aan ’t Haringvliet, Tiengemeten en Nieuwendijk. Bel voor informatie 06 38 35 49 91 of bekijk de actuele dienstregeling.

De klipper Waterpoort vaart in juli en augustus van woensdag tot en met zondag tussen Dintelmond/Dintelsas, Ooltgensplaat, de Galathese Haven en Benedensas. In september vaart deze pond alleen in het weekend. Meer informatie over fietsroutes, tarieven etcetera op Waterpoort Rondvaarten of bel de schipper op 0167 52 80 24.

*Deze pagina is bijgewerkt tot en met 2017