Bedrijfsbezoek Camping

De Vereniging van Bedrijven Goeree-Overflakkee bezoekt elk half jaar een bedrijf. Dit keer was het een bedrijfsbezoek aan Camping De Grevelingen in Battenoord. Mede-eigenaar Jeroen Buijs gaf een rondleiding over het terrein van de camping en vertelde wat over het bedrijf en haar voorgeschiedenis.

Bedrijfsbezoek aan Camping De Grevelingen door de VBGO.

foto: Hans Villerius

De camping bestaat al sinds 1973 maar al ver daarvoor, sinds 1690, woonde de familie Buijs op deze plek aan De Grevelingen. De camping werd begonnen omdat de familie voorzag dat het boerenbedrijf in de toekomst misschien niet voldoende op zou brengen om van te leven. De camping begon zeer bescheiden met een enkel rijtje stacaravans, maar was een groot succes. Het liep zelfs zo goed dat men het boerenbedrijf verruilde voor de camping.

In die 41 jaar is de camping uitgegroeid tot een volwassen bedrijf met 300 staplaatsen. De camping ging met zijn tijd mee. Spartaans kamperen is niet nodig. Centraal gas en elektriciteit vind iedereen al normaal op een camping. Vandaag de dag is het draadloos internet wat op het verlanglijstje van veel kampeerders staat. De Grevelingen biedt al jaren WiFi maar investeert ook regelmatig in de verbetering ervan. Jeroen: ‘We hebben het draadloos netwerk op de camping al een paar keer moeten uitbreiden. Onlangs is er een straalzender opgesteld om vanuit Nieuwe Tonge meer bandbreedte te krijgen, omdat KPN niet meer snelheid kon leveren. Het is nogal een verschil of een gezin een paar keer per dag e-mail ophaalt en nog eens een website bekijken, of dat verschillende gezinsleden urenlang internetten en regelmatig video’s kijken, ieder op zijn eigen laptop, smartphone en tablet.’

De camping telt ongeveer 35 vaste klanten van Goeree-Overflakkee. De rest komt vooral uit de omliggende Randstad. Behalve de vaste plaatsen, zijn er ongeveer honderd losse, toeristische staplaatsen voor mensen die korter blijven. Er is eigenlijk altijd wel een plaatsje te vinden, bijvoorbeeld voor mensen die op de bonnefooi aan komen fietsen.

Jeroen ziet de toekomst zonnig tegemoet. Wel heeft hij zo zijn reserves, bijvoorbeeld over het grote aantal geplande windmolens op het eiland. Dat zou hij graag anders zien, want ‘Recreatie en windmolens gaan niet samen’.

Geef een antwoord