Keramische pannen op de camping

Als je met vakantie bent wil je niet te lang in de keuken staan. Je wil vooral niet te veel tijd verdoen met afwassen. Daarom heb ik een praktische tip wat betreft koken in de stacaravan. Dat wil niet zeggen dat we elke dag pizza eten, patat halen of een magnetron-maaltijd opwarmen, want hoewel een pizza af en toe best lekker is, eten we door de bank genomen toch graag een beetje ‘fatsoenlijk’.

Linksom of rechtsom zit je dan met de vaat: Met name de vette pan die je na het bakken overhoud, moet weer schoon. Dat is onvermijdelijk, maar ik heb wel een manier gevonden om het ongemak tot een minimum te beperken: Keramische pannen op de camping gebruiken.

Keramische anti-aanbak pannen

Een paar jaar geleden was het nog iets bijzonders, maar nu zijn ze overal te koop voor weinig geld. Keramische pannen zijn niet duurder of zelfs goedkoper in aanschaf dan een ‘gewone’ pan, omdat de fabricage en het materiaal niet duurder is. In pannen zit meestal vooral aluminium om de warmte goed te geleiden en staal aan de binnenkant omdat je niet wil dat er aluminium in je eten oplost. (Voedsel bevat vaak zuur en dan kan er aluminium in oplossen.)

Anti-aanbakpannen koop je in eerste instantie uiteraard omdat ze niet aanbakken. Een voordeel van keramisch bekleedde pannen is daarnaast, dat ze op lange termijn goedkoper zijn omdat ze langer meegaan dan teflon bekleedde pannen. Laat je ‘m een keer te heet worden, of ga je er een keer met een mes te hard in, dan ligt niet meteen de anti-aanbaklaag er af. Daar komt bij, dat er geen giftige oplosmiddelen gebruikt worden bij de fabricage.

Maar het mooiste van keramische pannen op de camping is natuurlijk, dat ze makkelijk schoon te maken zijn, waardoor je je bezig kan houden met de echt belangrijke zaken des levens. Zoals alle wedstrijden van het WK voetbal kijken. Oh ja: Uitleg over keramische pannen schoonmaken.

Geef een antwoord