Afvoer caravan verstopt

Nietsvermoedend stapte ik de keuken in. Nog even een lekker vers bakje koffie zetten voor ik verder ging met die film op tv. Het was toch toch net reclame. Toen stapte ik met m’n sokken in het frisse water. Een onaangename verrassing. Het regende flink, maar dat is niets vreemds in Nederland en het had dan ook nauwelijks onze aandacht getrokken. Sterker nog, het geeft vaak wel een gezellige sfeer terwijl je knus binnen in de stacaravan zitten terwijl buiten de regen op het dak roffelt. Een sluimerende, bijna-verstopping leverde nu, in combinatie met de stortbui een natte vloer op.

De afvoer van de caravan zit verstopt

De opgegraven afvoer van de stacaravan.

De weer gerepareerde afvoer van de stacaravan.

Een verstopte afvoerpijp, daar zit niemand op te wachten. Het water kan niet meer weg en zoekt een andere weg.. Meestal niet naar waar je het wil hebben. De volgende dag ging campingbeheerder Buijs op onderzoek uit. De oorzaak was nog niet zo 1, 2, 3 gevonden. Het kostte ons heel wat graafwerk voordat duidelijk was dat de PVC-pijp ondergrond gescheurd was. Daarna was de pijp langzaam maar zeker dichtgeslibd en de afvoer caravan verstopt. We hebben er over gedacht er een graafmachine bij te halen, maar daarmee verniel je makkelijk meer leidingen en kabels…

Er zat niets anders op dan het beschadigde deel netjes rondom uit te graven en te vervangen. Nog een hele klus in het drassige gras op de camping rond de stacaravan. Voor je het weet sta je tot je schenen in de blubber te spitten. Op de camping is altijd genoeg volk om je in dit soort situaties van welgemeend, maar enigszins overbodig advies te voorzien. De beste stuurlui staan aan wal.

Het ontbrekende deel van de afvoerpijp is weer hersteld. De onderdelen zijn de kosten niet: Een paar stukken PVC en wat PVC-lijm. Het water loopt weer goed weg, maar het veldje is voorlopig nog een modderpoel. Binnenkort maar weer eens bij ons vaste adresje in Ooltgensplaat zaad halen. Theo, heb je nog wat graszaad voor ons?

Geef een reactie