Taludmix toch nog opgekomen

Na het verbreden van de sloot moest het talud ingezaaid worden. Het kostte heel wat moeite om het talud met de hand netjes in te zaaien. Met een hark op een hellend vlak graszaad in de snel opdrogende klei werken sta je niet erg handig. Af en toe glij je weg en sta je tot je enkels in het slootwater. Ik zaaide voor het eerst gras in, dat was meer uitproberen dan dagelijks werk.

Taludmix van Okker’s Zaden

Ik wist niet wat voor graszaad ik moest hebben, maar er bleek speciale taludmix te zijn. Onze vaste zadenleverancier sinds decennia, Okker’s Zaden uit Ooltgensplaat adviseerde me deze. De eerste weken was het weer zo droog dat er sowieso geen gras op kon komen. Ik vreesde dat de zaadjes door de vogels zou worden opgegeten, zouden verdrogen in de zon en verwaaien voor het gras de kans had gehad om op te komen.

Het ingezaaide gras op het talud is toch nog opgekomen

Tot mijn verbazing zag ik onlangs dat de taludmix toch nog redelijk is opgekomen. Maanden later staat er op het grootste deel van de slootkant een dikke laag grassen. Precies wat de bedoeling is, want dit voorkomt dat de regen, die intussen weer volop losgebarsten is, de grond de sloot in spoelt. Dat er stukken van het talud afbrokkelen en de kant instort. Vooral met een ‘verse’ slootkant is de kans daarop groter. Van de andere kant is het een tijd droog geweest en daardoor heeft de slootkant tijd gehad om steviger te worden, om in te drogen.

Uitbreiding met caravan staplaatsen

Er is nog een plaats waar een grote lengte aan vers talud ligt: De uitbreiding van camping De Grevelingen. Er is een prachtig plan uitgewerkt. Nu al kun je zien dat het mooie staplaatsen gaan worden. Ik verwacht dat ook de taluds zullen worden ingezaaid rond de nieuwe caravan staplaatsen van camping De Grevelingen.

Geef een antwoord