Snoeien rond de stacaravan

Wat schaduw van bomen op je stacaravan is in de zomer erg prettig. Het wordt anders wel erg warm binnen. Anderzijds wil je niet dat een tak op je caravan valt en een lek veroorzaakt. Of erger: Je dak of een raam vernielt! Dat gevaar is reëel want bij oudere bomen beschadigt er wel eens een tak door harde wind. Dat zie je niet meteen, maar langzaam rot zo’n boom of een deel dan weg en bij een storm valt hij door je dak heen. Dan is de schade vaak groot, vooral als je het pas ontdekt als de regen er al een tijdje zijn gang heeft kunnen gaan…

Daarom werd het hoog tijd dat we bij deze stacaravans wat bomen snoeiden. Het was nog een hele klus. We hadden een kettingzaag en een kleine kraan nodig om een en ander in goede banen te leiden, maar het is gelukt, zonder al te veel te beschadigen.

Boom voor het snoeien

De andere campingbewoners waren niet blij met het rumoer wat we maakten, maar uiteindelijk wel met dat de vervaarlijk hangende takken boven hun caravans verwijderd waren. De takken gaan we nog versnipperen, want waar moet je anders naartoe met al dat spul?

Wel hebben we nog een buurman blij gemaakt met de wat dikkere takken. Hij wilde zwammen kweken en daar had hij vers hout voor nodig. (En wij maar denken dat paddestoelen juist op oud, rottend hout groeien?!)

Een andere kennis wilde het dikkere hout graag hebben om te kloven en te drogen, zodat hij het in de open haard kan stoken, komende winter.

Geef een reactie