Campingleven verdwenen of toch niet?

Camping levenHonderden tenten werden opgezet. Duizenden stukken vlees gebakken op de barbecue. Maar dat houdt nu op. Het is over. Campingleven is verdwenen. Het was een begrip op tv, volgens RTL Boulevard, al daar denkt niet iedereen daar hetzelfde over. Campinglife was 15 jaar op tv te zien, dat dan weer wel.

Het zal even wennen zijn zonder al die sluik… eh.. zeg maar gerust explicite reclame. Ja, Campinglife was vooral een flinterdun excuus om eenentwintig minuten televisie vol te filmen met ‘relevante onderwerpen’ zoals voortenten en campinggasflessen.

Campinglife was eigenlijk één grote promotievideo. Het lijkt er meer op dat het programma een creatieve manier was om onder regels van de reclame-code-commissie uit te komen. Die regels beperken het aantal minuten reclame per uur. Als je je programma op de camping van je sponsor filmt, valt dat daar natuurlijk niet onder.

Maar het kan altijd erger. Het bewijs? Het nieuwe toppunt van reclame-overdosis krijg je voorgeschoteld als je de Campinglife reclame-items terugkijkt op rtlxl.nl en je eerst verplicht naar.. een reclamefilmpje moet kijken.

Het echte campingleven heeft hier gelukkig geen last van. Dat gaat elk jaar ongestoord van start op de camping en geen commerciële omroep die daar wat aan kan doen.